Termeni si conditii

GARANTIA PRODUSELOR:

   Termenul de garantie pentru biciclete/piese/accesorii este de 24 luni de la data cumpararii si se refera la defectiuni de fabricatie.Pentru a beneficia de garantie, produsele trebuie insotite de bonul fiscal sau factura fiscala emisa la cumpararea produsului si de certificatul de garantie pentru biciclete, cadre si furci. Fara aceste lucruri se pierde garantia.

Pentru a se putea determina cauza defectiunii piesele trebuie analizate in service-ul din Brasov, str.Barbu Delavrancea Nr.22,magazinul BikeLab.

Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul trebuie sa respecte instructiunile de folosire si normele ce trebuie cunoscute de cumparatorii de bunuri de folosinta indelungata care se vand cu termen de garantie conform: HG 786/96, 394/95.

Unitatea de deservire prin care se asigura reparatiile in termenul de garantie este numai BikeLab din Brasov str.Barbu Delavrancea Nr.22,tel.0770969923.

 

MOD DE UTILIZARE:

   Bicicleta se foloseste de catre o singura persoana, sarcina maxima fiind de 120 kg. Bicicleta se foloseste pe drumuri amenajate sau neamenajate, dar in mod corespunzator cu tipul bicicletei. Nu se fac acrobatii, sarituri etc. deoarece aceste lucruri necesita biciclete speciale, mai scumpe. Exceptie fac bicicletele si piesele care sunt fabricate pentru sarituri, dirt, street, downhill, bmx etc.

La bicicletele cu viteze, varianta de viteze pinion mic-roata dintata mica, respectiv pinion mare-roata dintata mare, nu se recomanda si este interzis.Vitezele se shimba progresiv in timpul pedalarii, dar fara ca pedalarea sa fie in sarcina. In timpul schimbarii este interzisa pedalarea in spate.

Franarea bicicletei se face folosind concomitent ambele frane. Inainte de folosire convingeti-va de eficienta franelor. Pe un drum umed eficienta franelor scade, in acest caz deplasati-va cu grija.

Bicicleta poate circula pe drumurile publice pe timp de noapte, numai in cazul in care este echipata cu accesorii de iluminat.

 

REGLAREA BICICLETEI:

Inaltimea ghidonului si a seii se poate regla maxim pana la linia "STOP".

Presiunea in pneuri cca. 4-5 atm.

Reglarea pieselor de bicicleta se face in service-ul nostru.

 

INTRETINEREA BICICLETEI:

   Se recomanda verificarea bicicletei ori de cate ori este nevoie pentru prevenirea defectelor mari si ireparabile. Intretinerea efectuata din timp duce la marirea duratei de utilizare a bicicletei si sigurantei in functionare.

Inainte de utilizare verificati:

                - eficacitatea franelor;

                - rigiditatea, strangerea ghidonului,rotirea sa fie usoara si fara joc;

                - strangerea piulitelor si a suruburilor;

                - roata fata-spate (strangerea piulitelor, a cheii rapide, presiunea in pneuri, rotirea usoara si fara joc);

                - rigiditatea pedalelor in brate(pedalele trebuiesc stranse la maxim);

                - rigiditatea dispozitivului de pedalat(rotirea usoara si fara joc);

                - reglarea schimbatoarelor(schimbarea lantului sa se produca usor).

Jocul oricat de mic din partile miscatoare, in rotatie ale bicicletei(ghidon,ax central,butuci,pedale)creste exponential la fiecare folosire si duce la deteriorarea acestora.

Recomandam remedierea urgenta a defectiunilor in caz contrar se pierde garantia.

Se cere verificarea cat mai deasa a suruburilor si a piulitelor, cu precadere strangerea pedalelor in brate, intrucat defectele aparute din neingrijirea acestora duce la pierderea garantiei.

In cazul schimbarii pedalelor, la montare trebuie avut in vedere ca pedala cu semnul "R" are filet de dreapta si se fileteaza in bratul drept, iar cel cu semnul "L" are filet de stanga si se fileteaza in bratul stang, invers ca cel din dreapta.

Lantul se curata si se unge lunar cu ulei de lant sau cu teflon special.

Bicicleta trebuie curatata ori de cate ori este nevoie.depozitarea ei se va face in locuri uscate, ferite de umezeala.Bicicleta nu se spala cu apa sub presiune, in special in zona furcii, a pinioanelor si a monoblocului.

 

PIERDEREA GARANTIEI:

   Garantia se pierde in cazul in care:

                - bicicleta nu a fost folosita conform modului de utilizare sau intretinerea a fost defectuoasa;

                - defectiunea a fost cauzata de folosirea necorespunzatoare: ciocniri,suprasarcina, accidente;

                - "reparatia" bicicletei a fost facuta de catre o persoana neautorizata;

                - numarul de serie al bicicletei nu corespunde(sau nu poate fi identificat cu numarul trecut in certificatul de garantie);

                - certificatul si factura de cumparare(bonul fiscal lizibil) au fost pierdute;

                - bicicleta se foloseste in regim de inchiriere.

Garantia nu acopera: janta indoita("8 in roata"), descentrarea rotilor, pana de cauciuc, zgarieturi sau neuniformitatea vopselei sau a cromarii.

Piesele supuse uzurii: sabotii, camera, anvelopa, sa, lant, pinion, dispozitiv angrenaj. Acestea nu reprezinta piese la care se acorda garantie pentru uzura, doar pentru defectiuni de fabricatie

 

GARANTIA SE REFERA LA PIESE IN URMATOARELE CONDITII:

                - cadru, furca: se schimba daca s-au rupt la sudura si nu se schimba daca prezinta urme de lovituri, defectiuni la partea filetata, indoirea axului;

                - butuc roata: se schimba daca s-a rupt chuveta, in cazul in care prezinta urme de lovituri,defectiuni la partea filetata,indoirea axului atunci nu se schimba;

                - schimbatorul: se schimba in cazul viciilor ascunse, nu se schimba daca prezinta urme de lovituri;

                - pinionul: se schimba in caz de defectiuni de fabricatie, clichetul este rupt; nu se schimba daca a fost demontat, lovit sau uzat;

                - pedala: cazul in care capatul pedalei prezinta urme de lovituri, deteriorate sau axul este indoit, pedala si dispozitivul de angrenaj nu intra in garantie;

                - sistemul de angrenare: se shimba in caz de defectiuni la rulment, nu se schimba daca prezinta urme de lovituri,defectiuni la partea filetata a chiuvetei sau a bratului de angrenare;

                - maneta frana si schimbatorul: se schimba in cazul fisurarii, crapaturilor sau leziunilor interne

                - teava de sa nu se schimba decat in cazul indoirii deasupra semnului de maxim.

INTRETINEREA BICICLETEI NU INTRA IN GARANTIE.

   Reclamatiile se vor lua in considerare numai in cazul prezentarii certificatului de garantie si a facturii de cumparare.

 

Plata

  Plata se face in sistem ramburs. Veti achita cash in momentul in care veti primi coletul contravaloare comenzii. In ramburs este inclusa si taxa de livrare. Nu platiti nimic in plus curierului

Confidentialitatea datelor personale

   Datele dumneavoastra sunt strict confidentiale si vor fi folosite numai pentru a onora comenzile de pe acest site.

   Daca trimiteti un comentariu referitor la unul sau mai multe produse atunci va aparea pe site numele dvs. In momentul in care trimiteti un comentariu sunteti de acord cu aceasta conditie.

Declaratie de raspundere

   bikelab.ro NU ISI ASUMA RESPONSABILITATEA pentru accidente, daune sau alte prejudicii rezultate in urma posesiei sau utilizarii vreunuia dintre produsele pe care le-a expediat, din ORICE motiv, inclusiv urmatoarele (desi nu limitat la acestea): uz necorespunzator, defecte de proiectare sau productie, asamblare incorecta sau necorespunzatoare, avarii in urma expedierii sau manipularii. Cumparatorul si/sau utilizatorul va consimti in momentul achizitionarii vreunui produs de la FanBike.ro ca nu va invinovati nici unul dintre angajatii, reprezentantii ori activele bikelab.ro. Cumparatorul si/sau utilizatorul isi va asuma intreaga repsonsabilitate pentru a obtine si a se folosi de echipamentul de protectie necesar, in conformitate cu recomandarile producatorului. Aditional, cumparatorul/utilizatorul va accepta ca ciclismul, in orice fel ar fi el practicat, este o activitate inerent periculoasa din care pot rezulta accidentari serioase, chiar moartea, si va accepta sa isi insuseasca instruirea si supervizarea, precum si toate materialele de siguranta, necesare practicarii acestor activitati. bikelab.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru nici una dintre eventualele greseli de tipar ce apar pe aceasta pagina web.

Fotografiile produselor afisate au caracter orientativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii oficiali; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului.

Aceste conditii de raspundere si garantie se pot schimba fara o notificare prealabila.

AM CITIT ACEST ACORD SI ACEASTA DECLARATIE DE RASPUNDERE SI AM INTELES IN TOTALITATE CONTINUTUL LOR. AM INTELES, DE ASEMENEA, CA ACESTA REPREZINTA O DECLARATIE DE RASPUNDERE CUPRINZATOARE, ATAT PENTRU PERSOANA MEA, CAT SI PENTRU COPIII MEI MINORI SI PENTRU ORICINE ALTCINEVA CARE S-AR PUTEA FOLOSI DE PRODUSELE ACHIZITIONATE DE MINE DE LA bikelab.ro.

bikelab.ro RECOMANDA CU TOATA CONVINGEREA CA, IN TIMPUL PRACTICARII CICLISMULUI, UTILIZATORUL SA SE FOLOSEASCA INTOTDEAUNA DE ECHIPAMENTUL DE PROTECTIE ADECVAT, ACESTA INCLUZAND CASCA, GENUNCHERE, COTIERE, MANUSI (DUPA CAZ SI APARATOARE PENTRU COLOANA, OCHELARI DE PROTECTIE). FOLOSITI INTOTDEAUNA CU BICICLETA IN LIMITA ABILITATILOR VOASTRE

In situatia in care anumite produse nu mai sunt disponibille in stoc,SC BIKELAB SRL,prin bikelab.ro isi rezerva dreptul de a refuza fara motive comenzi,sau de a oferi un termen de livrare cu care cumparatorul sa fie de acord.

www.bikelab.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe acest site.Rareori se poate intampla ca:fotografiile sa aiba doar caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetul standard,unele specificatii sau pretul,pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Toate promotiile din site sunt valabile in limita stocului disponibil.