Salutare și îți mulțumim că ne urmărești.

Cum și noi suntem rideri, te vom ține la curent și îți vom povesti aici ce a mai apărut nou, ce se mai poartă și cel mai important cum să alegi fix ceea ce ai nevoie. Echipamentul pe care îl purtăm este foarte important și de aceea este necesar să luăm doar ceea ce ni se potrivește, fie că pedalăm pe șosea, MTB sau touring.

Astăzi povestim de pedale. Iată mai jos câteva sfaturi:

 

 Pedalele - sunt un lucru foarte personal, de aceea multe biciclete se vând fără pedale, producătorul lăsându-ne pe fiecare să alegem varianta dorită/potrivită.

Vrem în acest articol să vă povestim despre alegerea corectă  cât și despre montarea pedalelor, indiferent de tipul lor (SPD, platforme, city).

Pedalele SPD - se pretează foarte bine la bicicletele de șosea. Acest tip de pedale ține piciorul fix și oferă o forță mare în sensul de apăsare. SPD-urile oferă confort și eficiență. Pedalele SPD se recomanda cicliștilor cu o experiență medie/avansată, deoarece în cazul unui incident piciorul trebuie declipsat foarte repede astfel putându-se evita accidentarea.

Pedalele SPD sunt de asemenea prefertate si de practicații MTB-ului, city sau touring. Beneficiile lor și în aceste categorii fiind aceleași ca și la șosea, confortabile și eficiente.

Gamă variată de culori.

 

https://bikelab.ro/piese/pedale-mtb-spd-exustar

 

 

https://bikelab.ro/piese/pedale/pedale-ht-m1-rosu

 

La pedalele SPD aveți nevoie de papuci cu talpă specială, care pot fi clipsați.

 

Pedalele platformă - acest model este cel mai popular. La acest tip există varianta clasică și o variantă cu pini interschimbabili. Acest model poate avea și catadioptrii reflectorizante.

Pedalele platformă sunt potrivite oricărui nivel de experiență. Aceste pedale sunt recomandate la MTB, city, touring, etc.

Gamă variată de modele și culori.

Puteți vedea, mai jos câteva variante:

https://bikelab.ro/piese/pedale/pedale-ht-an01

 

https://bikelab.ro/piese/pedale/pedale-ht-an01-1

 

 

 

https://bikelab.ro/piese/pedale/pedale-ht-ans10-1

 

Montarea pedalelor - se face prin înfiletare în brațele angrenajului, însă... aici apare partea interesntă! Trebuie să știți că pe brațul stâng al angrenajului (cel fără foi) pedala se va înfileta în sensul invers acelor de ceasornic. Deci, avem o pedală pentru partea stângă notată cu litera L și avem o pedală pentru partea dreaptă notată cu litera R.

Așadar, pedala notată cu L-left (stânga) este pentru brațul stâng și se va înfileta în sens invers acelor de ceas iar pedala notată cu R-right (dreapta) este pentru brațul din dreapta si ve înfileta în sensul acelor de ceas. Dacă veți omite acest aspect când vă veți monta pedalele veti strica filetul din brațele angrenajului ⇒ o cheltuială neprevăzută, plus niște nervi la pachet așa că "pay attention" la montarea pedalelor.